november, 2018

18nov3:00 pm6:00 pmExpositie Sven Meijers en Emma van Noort

Time

(Sunday) 3:00 pm - 6:00 pm

Event Details

Op 18 november presenteren Emma van Noort en Sven Meijers de vordering van hun werk binnen de context van het liquid experiment . Ze vinden elkaar in een ‘blended space’.

Sven is een multimediaal kunstenaar met een achtergrond in drie-dimensionale kunst. Hij zoekt de verbinding tussen klassieke kunstvormen en de nieuwe mogelijkheden die ‘creative coding’ en ‘hacking’ met zich meebrengen. Hij schildert naar de zelf waargenomen werkelijk, maar ontwikkelt ook een zelfgeschreven teken- en animatiesoftware die hij gebruikt voor ‘projection mapping’. De afgelopen jaren heeft hij met veel verschillende mensen en disciplines samengewerkt. Muzikanten, kunstenaars, ontwerpers, social designers en wetenschappers. Waar grenzen vloeibaar worden gebeuren de meest interessante dingen. Dit gegeven vormt het startpunt van de dialoog wat ik tussen mijzelf, de makers en partners op gang wil brengen.’

Emma van Noort maakt locatie gebonden installaties waarbij ze speelt met de vervreemding van alledaagse onderwerpen en materialen. Zij zoekt haar inspiratie dichtbij, om mensen bewust te maken van wat er te ontdekken is in de directe omgeving. Door verstilde beelden te maken naar aanleiding van wat zij om zich heen ziet, ontstaat er een tegengeluid aan de drukke wereld om ons heen. Een belangrijk thema binnen haar werk is de natuur. Met name het contrast tussen het abstracte en organische dient als inspiratie. Ook de relatie tussen de natuur en de geordende mens staat centraal. Voor Liquid Society maakt zij een serie met de naam ‘water colour’.

Officiële opening om 16.00 uur.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X